Τρόπος λειτουργίας

Πώς λειτουργεί ο συλλογικός λαχανόκηπος ?

Κατά αρχάς έπειτα από έρευνα μισθώνουμε κατάλληλο αγροτεμάχιο που διαθέτει περίφραξη , νερό για ποτίσματα , κατάλληλο έδαφος , κατάλληλο γεωγραφικό προσανατολισμό , για καλλιέργεια κηπευτικών .

Στην συνέχεια γίνετε συνέλευση των μελών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα κήπο για τις ανάγκες τους , και ενημερώνονται για το σχέδιο δράσης

Αυτό περιλαμβάνει

1 διαμόρφωση του χώρου για τις καλλιέργειες

2 διαμόρφωση του χώρου για δυνατότητα επίσκεψης και  διοργάνωσης  γιορτών σπόρου , σεμιναρίων και εργαστηρίων . (σήμανση , μονοπάτια , τουαλέτα , εξωτερική κουζίνα , χώρο στάθμευσης , κ.τ.λ. ) .

3 αγορά υλικών και μηχανημάτων (κοπριά , πάσσαλους δεσίματος φυτών , λάστιχα ποτίσματος με σταγονίδια , αντλία και δεξαμενή νερού , ραντιστήρας πλάτης Δοχεία παρασκευής φυσικών φυτοφαρμάκων , μία χειροκίνητη φρέζα , τσάπες , τσουγκράνες , φτυάρια κ.τ.λ. ) .

Η όλη υποδομή μηχανιμάτων και εργαλίων θα αποτελεί κοινή περιουσία όλων των μελών που συμμετέχουν , και κατόπιν συνενόησης θα μπορεί να τα δανειστή για συγκεκριμένο διάστημα , για προσωπικές του ανάγκες .Το κτήμα που θα γίνει ο συλλογικός λαχανόκηπος θα μισθωθεί για τουλάχιστον 5 χρόνια και θα έχει έκταση τουλάχιστον 5 στρέμματα .

4 εγκατάσταση θερμοκηπείου για σπορείο 250 τετραγωνικών

Αφού γίνει προυπολογισμός του συνολικού κόστους της εγκατάστασης κάθε μέλος συμβάλει με το ποσό που του αναλογεί ( αν είμαστε 200 μέλη και το ποσό που χρειαζόμαστε για τους παραπάνω 4 στόχους είναι στα 10000ε , τότε αναλογεί σε κάθε μέλος η συμμετοχή των 50 ε .

 

Τέλος θέλω να μοιραστώ μαζί σας την φιλοδοξία μου αυτό το πλάνο να έχει μεγάλη επιτυχία , ώστε σύντομα να δημιουργηθούν πολλοί συλλογική λαχανόκηποι που να οδηγούν όλο και περισσότερους στην αίσθηση της αλληλεγγύης , της αυτάρκειας  , της ποιοτικότερης ζωής .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s